ingen tid

Sitter med näsan i matteboken och försöker plugga in allt om andragradsekvationer och dess grafer, kul! 
Jag har den här veckan försökt att plugga näst intill ihjäl mig för att få så mycket tid med Sara som kommer hit ikväll och stannar till på Tisdag morgon. Detta har gjort att jag inte har haft mycket tid kvar till att vara kreativ här på bloggen, den ligger trots allt lite längre ner på min prioriteringslista.
 
Cornwall's stränder bjöd på USA-känsla.
Jag hoppas att jag blir mer kreativ/aktiv här på bloggen så småning om, när inte plugget hindrar mig ;)

black and white inspo

Inspiration i brist på tid att hitta på något annat.
 
 
 

orken att orka

Idag är det en sådan dag då jag inte orkar göra någonting. Jag har ångest över hur mycket jag måste hinna med att plugga, samtidigt som jag bara vill ligga i sängen och göra vad som helst och ingenting!
 
Oredigerade bilder jag tog från bilrutan påväg mot Cornwall. När hoppar Gud ner undrar jag?

kategorier

Har organiserat lite i ketagorierna här på bloggen idag. Några tas bort och någon tillkommer. Jag har även bara ändrat namn på några av dem och hoppas att det blir lite enklare att hitta här i framtiden.
 
Jag har sagt det tidigare och säger det igen: Jag hoppas på att byta ut meny-bilderna som jag haft i över två år till några fräscha, nytagna så fort jag får tillfälle. Skall nu plugga ihjäl mig innan helgen då Sara kommer hit, Kram på er!
en instagrambild med kass kvalité..
 

Hemfärd och hår

Sitter i bilen. Har åkt 2 timmar och har 3 kvar så det är segt. Vädret utanför bilen är helt motsatsen till igår då solen sken, det var 18 grader och vindstilla. Jag har hört och sett att vädret i Sverige är helt fantastiskt nu? Skönt!

Har även glömt att nämna och visa att jag faktiskt tog modet till mig och färgade mitt hår ljusare. Till en början var jag inte alls nöjd men nu, efter ett par blonderings-sprayar, trivs jag som fisken i vattnet! Tyckte först att det blev grått och mörkare men som sagt, nu är jag nöjd. Tack till Isabella som gjorde jobbet och till Klara som peppade mig att våga!

Det fick bli svartvitt och ser lite ut som det gjorde tidigare men ni fattar ju principen:


video - konserten

Jag försökte mig på att klippa ihop en video av klippen jag filmade på konserten. Väldigt amatörmässigt plus att det är dålig kvalité på både bild och ljud men det får duga!

kvällsfika

Hej på er. Sitter nu i sängen, försöker plugga in glosor till ett prov på Tisdag medan jag knaprar på knäckebröd med avokado på och dricker varm mjölk.

Att kombinera världens godaste knäckebröd vid namn Ryvita Multigrain och avokado, gärna med herbamare och svartpeppar, kan ju vara det godaste!? Ni borde pröva. Mycket avokado skall det vara, haha!

Idag har det blivit strandpromenader på olika ställen och även en afternoon tea när vi kom till hotellet. Hotellet i sig är väldigt hemtrevligt och gulligt. Ganska gammal stil faktiskt.

om ni inte redan följer mig på instagram så kan ni se mer av min lilla trip till Cornwall där: anjixx


depp

Fick reda på en ganska häftig sak igår. Det var nämligen så att några på min skola såg Johnny Depp vandra förbi på gräsplanen. Han har tydligen flyttat till England för ett tag sedan och funderar på om hans dotter, Lily-Rose, skall börja på ACS nästa år. Hon är född 1999 och skulle då börja i en årskurs under mig.
 
Dock var det lite hemskt att det var många som sa: "Då måste vi bli vän med henne!". Jag menar, man skall ju inte bli vän med en person för att Pappan är känd... Det vore ju kul och se om han släpper av henne på skolan nästa år, haha!
 
Så härliga bilder på far och dotter:
Lite Äldre:

Cornwall

Hej! Imorgon åker jag till Englands sydvästra kust - Cornwall. Cornwall sägs vara England surfställe så jag kan ju hoppas på lite häftiga surfbilder vid havet!

I två nätter skall vi på på ett hotell vid namn Abbey hotel. Detta hotell ägs av f.d modellen Jean Shrimpton. Det är ju lite häftigt tycker jag, hon var ju klassiskt vacker. Vem vet, jag kanske får träffa henne? 

Jag skall försöka uppdatera lite från mobilen men har gjort några få tidsinställda, annars återkommer jag på Måndag kväll. Vi har nämligen bank holiday nu igen på måndag, vilket är skönt men sedan kör det igång igen på riktigt med mycket plugg inför de stora slutproven.


den rätta bikinin?

Sitter och försöker hitta den perfekta bikinin till sommaren. Svårt är det! Särklillt när jag vet i bakhuvudet att jag måste plugga men jag kan inte slita mig. Måsta hitta den rätta...
Såg en topp på COS som jag trodde var en bikini men det var en bh. Dock tror jag att materialet var så att man kunde bada i den. 
samt dessa fast i den fina grå färgen.
 
Funderar även på en enkel bandeau bikini och det vore ju kul me den från VS, alla flickors drömmar.
Gillar dessa två fron Victoria's Secret. Det kan dock vara för att jag älskar bilderna mer än bikinisarna, haha!
 
Har ni hittat det ni är ute efter att ha på stranden i sommar? 

lana del rey

Kvällen och Konserten igår var helt ofattbart underbar. Vi kom till Hammersmith Apollon ganska sent och stod ganska långt bak. Allt efter som konserten höll på smet vi längre fram och det slutade med att vi stod med endast två personer framför oss. Vi var så sjukt nära att nudda henne men det blev inget med det. Fick i alla fall ganska fina kort på den vackra sångerskan. så snygg iverkligheten! Hade vår gamla kompaktkamera att fota med, därav kornigt.
Det fick bli en bildbomb och med hur jag och min vän Klara såg ut (seriösa som vanligt) som avslutning.
 
 

 

ispiration

Detta är min inspiration för tillfället:
6:e bilden är en repris sedan tidigare men jag älskar den! Den svarta väska är en som jag vill köpa. Läder, på ena sidan och kort päls på andra, från TOPSHOP. Sista bilden illustrerar ungefär hur jag vill/skall färga håret(!!!)

en snabbis

Hej på er! Här får ni en snabb suméring på varför jag inte bloggar denna helgen. Mina vänner är här och det är shopping för hela slanten! Sprang runt på Oxford street idag samt att det blir Eurivision  och grillning ikväll. Det blev lite inhandlat idag som jag visar någon gång i framtien.
Imorgon blir det Regent och på Måndag konserten med Lana!!! helt ortoligt. Har kollat in setlisten och det ser grymt ut:
 
Jag hoppas att ni håller ut några dagar utan inlägg för senare i veckand har jag massa att blogga om, Kram!

sneak peek

Här får ni en smygtitt på ett plagg jag köpte för snart en vecka sedan. 
Kan ni gissa?
 

olyckligare finns inte

Det regnade mycket för några dagar seda och Rick hade grävt febrilt i trädgården så det blev ett bad för hans del.
Kan man se olyckligare ut?
 

nybäddat och nöjd

Fick ett ryck och bäddade nya kläder i min säng bara för att jag är så glad. Älskar känslan av att sova i fräscha sängkläder! Perfektionist som jag är får det inte vara ett väck på lakandet. 
älska min säng, världens skönaste!
 
Att jag är glad idag beror på lite olika anledningar: Kommer bli fett bra när Klara kommer hit imorgon, Lana del Rey-konsert på Måndag och så bemöttes jag ev två brev när jag kom hem där det stod att jag står på "head of schools list" igen och "art honor award" som det är diplomutdelningav påde på Tisdag kväll och Fredag eftermiddag. Det är skönt att hårda arbetet lönar sig tillslut!

Studying hours

Idag gick jag och min mentor igenom ungefär hur mycket och när jag skall plugga till mina "final exams". De proven och betygen har en mycket större betydelse här i England än vad slutproven har i Sverige så man måste se till att plugga MYCKET. Mitt schema innehåller ca. 35 timmars plugg än sålänge inför de 4 slutprov som jag har den 17-19 juni. Tanken på det hela gör mig sjukt nervös och lite illamående.

Med den här informationen vill jag säga att det inte blir så mycket tid kvar till bloggen. Skall ändå försöka hinna med lite inlägg då och d


vågar jag?

När jag tittar på bilder på alla vackra daphne, Suvi Koponen, Abbey Lee Kershaw och Gina Lapina som har sina platinblonda hår blir jag så hääääääääär suge på själv färga mitt näst intill vitt. I alla fall liknande färg som Suvi Koponen har på 6:e bilden för Vogue hm...
 
 

ord à la (T)anja

Jag pallar inte detta tvåperspektiv-tänkandet hela tiden. Ena stunden vill jag bara göra allt för att kunna äta vilken mat som helst och slippa tänka på vad som är i eller hur mycket - så det var förr! Medan det ibland är den sämre halvan av hjärnan som tycker att jag gott kan gå ner de många kilona jag precis gått upp och att jag blir mycket lyckligare och mer älskad (yes sure). Jag vet ju egentligen vad som är det rätta men det går inte att tänka på det sättet samt leva med det idealet som är, vissa av er vet hur det känns och är.
 
Jag tittade genom fotoarkivet från i höstas härom dagen, jag blev ledsen och det pendlade mellan att jag faktiskt insåg hur sjuk jag var och hur jag nästan sakta dödade mig själv.. och att det var rösten inom mig som tyckte att jag skulle tillbaks till det som korten visade, alltså anorexin.
Mitt huvud är en enda stor röra!
 
Jag brukar inte skriva så mycket om hur jag egentligen mår och tänker och absolut inte prata om det men idag kände jag bara att jag ville få ur mig lite av det, jag hoppas att det inet gjorde något.
tusen kramar till er som stöttat mig genom detta, inte långt kvar nu!!
VS
: /

obsessed

Idag blir det en lugn dag precis som gårdagens kväll med film ikväll också. 
Skall i alla fall försöka dra mig till skolan med pappa och spela tennis om det inte regnar,
annars tar vi en liten stund på gymmet istället. 
 
 
Annars händer det inte så mycket förutom att jag är på en evig och ivrig jakt på en ny skinnjacka! Jag har en som jag köpte för många år sedan men den har muddar som jag inte gillar... Mycket av den lediga tiden går åt att hitta den perfekta, som inte kostar sådär 3000 kronor... en svår uppgift!
obsessed
 
Har ni några förslag på butiker/märken/hemsidor?
 
Som ni kanske har lagt märke till så tog jag bort videoinlägget. Jag stod inte riktigt ut att titta på mig själv men jag kanske gör någon nån annan gång, vi får se!

colours

Önskemålet av en bättre bild på hur klänningen ser ut på är nu uppfyllt:
 
och så bevisar jag att kan såå många fler poser än dessa två...  -.-
 
 
 
 

fredag

Ikväll blir det filmkväll. Ha det härligt och koppla av!

colorful dress

Har inte nämnt att jag köpte en långklänning i Lördags. En röd. Funderade på en liknande grå men bestämde mig för den färgglada röda! Har inte hunnit ta några egna outfit-bilder men hittade en bil på internet. 
Dock ser den inte ut sådan när jag har på mig den, kanske visar den någon gång! Om jag har kvar den, blir lika osäker varje gång jag köper något nytt. Kan då aldrig bli nöjd.
 
Kramar ♥

Tack plus Carola

Vill börja med att tacka för alla vackra, fina och sköttande kommentarer, ni är guld värda!
 
Sedan är det plugg till ett prov som tar upp den mesta tiden i eftermiddag. Tills dess får ni nöja er med bilder på vackra Carola Remer, de kindknotorna och käkbenen alltså, outstanding:
Skulla göra vad som helst för att få hennes utseende.

step-by-step

Åkte till blomterträdgården härom dagen efter skolan. Bestämde mig då för att köpa jordgubbsplantor och jag vill dela med mig av jordgubbsplantning step-by-step i brist på annat.
 
Jag köpte en orangefärgad kruka för att måla den vit. Därav steg 2-3.
 
Steg 1 Du behöver: jordgubbsplantor, jord, kruka, stenar, (färg och pensel).
Steg 2  Måla.
Steg 3 lägg stenar i botten och sedan lite jord. Därefter plantorna.
Steg 4 fyll krukan med jord och vattna, klart! Simple as that.
Kramar till er ♥
 
 

frågor och svar - min sjukdom

Fick dessa frågor angående min sjukdom och jag tänkte nu svara på dem så bra som möjligt.
 
Det är fortfarande ganska svårt för mig att prata om detta eftersom att jag inte riktigt har kommit ur det hela än.
 Det är väl i pricip ingen som vet varför man skulle göra något sådant mot sin kropp och själ. Jag vet delvis vad det berodde på och skall försöka dela med mig av detta utan att väcka några tankar hos någon!
 
Kontrollfreak som jag är så var talet om att flytta helt utanför min comfortzone jag ville ha kontroll och veta hur allting skulle vara innan någonting hände men det gick ju inte i denna situationen. Men jag trängde bort det och tänkte inte så mycket på det ett tag. Sedan, åkte vi till England på sportlovet och skulle delvis kolla på hus, då märkte jag inget själv och ingen annan för den delen men efter det: Någon gång i Maj om jag minns rätt, blev det bestämt att vi skulle flytta, tappade jag kontrollen ännu mer.
 
I April 2012 skaffade instagram och där fann jag ett och annat fitspo-konto som jag blev "inspirerad" av. Jag började träna, mycket! Jag fattar inte vad jag tänkte på. Jag blev som besatt. Jag valde ibland bort att träffa mina kompisar istället för att träna, helt sjukt!! Förlåt mina älskade kompisar, förlåt <3
 
Det började närma sig skolavslutning och jag fick större press på mig, både i skolan. Nu började fitspo-kontona på instagram byttas ut mot thinspo-konton och jag fick ännu mer press på mig.
Då bestämde jag mig för att ha  godisförbud ett tag. "godisförbuted vidgade sig och det blev förbud för mycket mat. Jag började även ta mer kontroll och titta på innehållet i maten. Frukosten blev bli mindre och mindre och lunchen gick helt plötsligt inte att äta. När jag kom hem efter skolan blev det antingen något litet mellanmål eller inget. Nu hade det börjat på riktigt. Jag ljög för mina föräldrar. Jag kommer ihåg att eftermiddagar var hemska. Jag grät de flesta kvällar över att jag inte hade någon egergi kvar åt skolarbeten...
 
När det blev sommar jobbade mn familj mycket, vilket gjorde att jag var själv med hunden.
Det gjorde det inte bättre kan jag säga.
 
Min mamma har berättat nu i efterhand, två gånger då hon misstänkte att det inte stod helt rätt till. Det var när vi kom till kiosken min bror äger och skulle äta glass tillsammans. Jag vägrade, blev jättearg  för att de förstörde min kontroll. Och när jag och mamma skulle ut på en springtur, som vi brukar göra, och jag inte orkade springa upp för backen, vilket jag har alltid har kunnat. Jag hade inte kraft att ta mig fram och jag blev sur över att jag inte orkade.
 
Mamma tog ett långt snack mig mig den kvällen och några dagar efter åkte vi in till sjukhuset för vägning och jag blev diagnosticerad. Då var det näringsdrycker som gällde men jag blev inte frisk för det. Var fortfarande själv och jag gjorde inget åt det, jag var ju helt sjuk i huvudet.
 
Sedan flyttade vi. Hade fortfarande inte vänt från vägen mot döden. Det var då Tanja regerade (Tanja är namnet på min sjukdom) Hon fuskade, slogs, ljög, och så vidare och det var helt hemskt, hhheeeelt heeemskt. Jag hade blivit ett monster. Jag fattar inte hur de i min närhet stod ut med mig... <3
 
Skolan i England startade och jag kunde inte koncentrera mig ett skvatt. När jag kom hem sov jag mycket för att jag var så utmattad. Sedan var det dags för skolresa och det var botten för mig. (berättar inte mer...)
 
Någon vecka efter skolresan till Wales, började resan mot återvändning. Om jag hade varit en Engalsk medborgare hade de lagt in mig på sjukhus men de gjorde inte det för att det inte var "rättvist" när vi precis flyttat dit... 
 
Men nu, efter åtta månaders "recovery" så är jag nästan där jag en gång började. En kort, läskig resa ner till botten. En lång, fruktansvärt hemsk resa upp till toppen: Så kan man beskriva det hela. Men nu är det alldeles snart över :)
 
Nu har jag delat med mig en stor del av mitt senaste år i text och jag hoppas att du som ville ha bilder inte har något emot att jag bara lägger upp på ansiktet då det kan vara triggande för andra som har längre bort från det friska livet. Jag vet hur det kan vara...
2 år sedan, mitt i skiten, för några dagar sedan.
 
Nu ser jag ljus och hopp om framtiden som glad och, ickefrysande tjej!
Visst finns det dagar med bakslag men det är bara att fortsätta kämpa <3
 
DET ÄR INGET LIV. UTSÄTT DIG ALDRIG FÖR NÅGOT LIKNANDE. MÄNNISKOR DÖR PÅ GRUND AV DETTA.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stonehenge

Besökte sten-monumentet Stonehenge igår och jag försökte mig på att ta liknande som de klassiska fotografier  som finns på stenprofilerna! Resultatet blev sådär... hade gärna velat vara där vi solnedgången, då hade det varit som vackrast! Men jag fick nöja mig med det ni ser nedan.
 
I eftermiddag väntar svar på frågor,
Kram!

black VS white

Var ju som sagt på Westfield igår och såg dessa skor neda. Var på rean och fanns inte i min storlek. Gick sedan in på hemsidan och där hade de likadana + liknande svarta på rea. Så, har inte kollat på sådana här skor tidigare men tyckte att de vita var lite annorlunda och sedan de andra mer classiska men ändå annorlunda...
Vet dock inte om jag skulle använda dem och vad kan man matcha det till för kläder?
Exakt de vita finns även i svart... De till vänster är en lite annan modell.
 
Har även kollat in monik's version och de kanske är snäppet snyggare?
Så, vita / svarta / monik's?

Shoppingtips i London när man har ont om tid

Om man någon gång åker till London och känner att man inte har tid eller ork att ta sig fram på gatorna för att shoppa och man inte har shoppingcenter-skräck så rekomenderar jag att åka till Westfield - ett gigantiskt shoppingcenter. 311 väl kända märken och affärer samlade sig under ett och samma tak i OS-parken 2008 och dess area är 150,000m², 30 fotbollsplaner.
 
De stänger inte förän 22:00 så vi tänkte göra lite kväll-shopping, haha! Jag hoppas att det är lite mindre folk vid den tiden i alla fall. Är inte jättepositiv till överdrivet stora shopping-mål annars men detta är förvånadsvärt luftigt!
En av anledningarna vi åker dit är för att jag var där med en kompis som kom hit under höstlovet. Vid den tiden hade jag i princip gå-förbud så vi gick inte till många affärer alls men då lovade mamma och pappa mig att när jag hade nått över en speciell vikt, så skulle vi ta många timmar där och nu har jag ju nått det målet för några veckor sedan :)
 
För att inte bli helt fast i shopping hela dagen så bestämde vi oss för att gå i någon av de fina parkerna i London innan. Just nu är det ingen sol men det hoppas vi på, Kram!
 

weekend

FREDAG!
Sitter i hörnet av sängen lutad mot väggen med mellanmålet och datorn i knät. Såhär har jag suttit cirka 1/2-1 timma de flesta eftermiddagarna den här veckan och det är så härligt. Jag kallar det min lilla egna mysstund, haha! Jag håller i alla fall också på att göra iordning två "större" inlägg som antagligen kommer upp i helgen.
Det är "Bank holiday" på måndag, vilket innebär: ingen skola, skönt med en extradag ledigt!
 
Snabba bilder på mig, mitt rufsiga hår och smoothie!
 

Dagens höjdpunkter

Idag tänkte jag rabbla upp några av dagens höjdpunkter:

- sitter och skriver detta ute på gräsmattan klädd i bikini i hopp om att skapa en gnutta brunare hudton.
- hade idrott idag också och det gick bättre än igår.
- fått tillbaka lite uppgifter och prov idag, är nöjd med resultaten!
- grillat till middag.
- 14 dagar kvar tills Klara kommer och 18 dagar kvar till Lana.

- Som vissa av er vet så pratar jag inte mycket i skolan men idag blev det desto mer:
- fick ens mobilnummer (tyvärr tryckte han aldrig spara så det försvann...?)
- hjälpte en att plugga till ett prov.
- förklarade matte-uppgiften.
- satt med några vid lunchen.
- fick beröm för min tennis arm på idrotten, haha ;)

Kom tyvärr inte på något bättre att blogga om idag, puss och kram!



be fab without that new shirt

Är lite allmänt besatt av Kesler Tran's enkelhet i hans fotografier, perfektion.
jag måste nästan säga att trasiga tröjor är snyggare är hela, nya...
 
Annars rullar livet på ganska bra. Hade idrott idag som gick vägen. Ikväll väntas "Mot alla odds" på svt play!
Kram!
 
 

comment

Fick kommentaren ovan igår.
 
Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Vet inte om jag skall ta det seriöst eller inte.
Vet inte om personen menar gott eller ont. Vet ingenting. 
 
Det var i alla fall en rätt onödig kommentar eftersom att det är just det jag jobbar med - att tycka om mig själv och mitt utseende. Tjejen jag ser i spegeln är varken snygg, smal, vacker, söt eller fin.
Så svaret på din "fråga" är nej, men jag lära mig att tycka om mig själv.