essay writing

Som jag kanske skrev tidigare så är mina kusiner här över påsk. Idag skall de till Windsor castle medan jag och mamma stannar hemma. Jag har en uppsats att skriva och ett projekt att bygga. Sedan skall vi göra ordning inför kvällens påskfirande och påskmiddag.
 
Uppsatsen skall handla om ens egen hjälte. Det kan vara en uppfinnare, författare, kompis eller skäkting och jag har verkligen ingen aning om vem ja skall välja. Det finns så många att det inte finns någon, om man kan säga så.
Jag funderar lite på Marie Curie som upptäckte radioaktiviteten som sedan ledde till att man nu kan röntga människor. Jag funderar på henne eftersom att röntgen har hjälpt så otroligt många människor, inklusive mig för 5 år sedan. Jag funderar även på någon någon designer eller modell men det finns ju så sjukt många otroligt duktige, inspirerande modeller och designers så det blir svårt att välja. En släkting/kompis, hmm... svårt att välja där med, alla är ju mina hjältar! Kanske skaparen av skype, Niklas Zennström, som gjort att jag kan prata med mina otroliga vänner, även fast det inte har blivit lika mycket som jag hade velat..
 
Nej, nu skall jag inte skriva hur jag funderar här längre. Det jag ville komma fram till var egentligen om nu har några tips? Vem hade ni valt att skriva om? Kram.
 
GLAD PÅSK PÅ ER OCKSÅ!
 
 
 

Macarons

Jag har ju ett litet intresse för bakning. Tycker det är allmänt kul att pyssla och skapa i köket men när jag inte får laga så mycket mat så blir det bakning jag ägnar mig åt.

Denna gången blev det franska Macarons med hallonsmak. De blav ganska lyckade för att vara tredje gången jag bakade macarons.

 
Ett plus med detta var att jag smakade, två stycken!

earrings

I sverige blev jag ägare till ett par tunna silver-örhängen. Tidigare har jag lltid haft en vit pärla men ville nu ha lite förändring och det fick bli dessa:
 

värme

Kikade igenom bild-arkivet idag och upptäckte att jag längtar efter värme och sol så himla mycket vilket jag inte tror att jag är ensam om. Tanken på varma sommarkvällar, grill, stekheta klippor, vår-outfits och ledighet gör mig lite mer pepp på livet. Filosofiskt va?
 
Nedan ser ni ev kvartett av solbilder från Kenya, kärlek!
 
 
 

white blouse

Sitter på Street food på Landvetter och skall snart stiga på flyget mot England igen. Ett kort och intensivt besök hör i Sverige!

Förmiddagen tillbringades i skolan med de fina vännerna och eftermiddagen i Göteborg. Det blev nästan ett köp av en vit blus på Zara som ni ser här nedan. Men jag skall nog helt säkert köpa den i London så snart som möjligt!

Nu startar snart bordningen. Vi hörs snart och det i England, Kram!



Line Brems

Vissa tycks säga att hon är en yngre version av Cara Delevingne och andra säger att de inte alls är lika. Jag pratar om Line Brems. Hon har fantastiskt långa ben! Jag tycker att hon egentligen bara har liknande ögonbryn och hår färg. Vad tycker ni?

(Dock får jag sämre självförtroende än vad jag redan har när jag ser på henne, hmm...)

Snygga är dem!


Earth Hour

Var med mina fina vänner igår på Earth Hour. Det var fett mysigt och jag hade en sån tur att jag var här just nu! Idag hoppas jag på någon mer träff med kompisar eftersom att jag vill passa på och det är så kul!

Ikväll blir det restaurang med de familjemedlemmar som är här.

Jag ville egentligen bara informera lite, ha det, Kram!


drawing

I skolan har jag teckning som "elevens val" kan man säga. Dock får man betyg på det. Det är en väldig skillnad frpn bilden-lektonera i Sverige eftersom att det mesta går ut på att skapa och sedan reflektera och skriva massa om dem. Kanske inte låter så frestande men jag har utvecklats så otroligt mycket! 
 
I början skrev jag cirka 1/2 A4 om en konstnärs verk. Nu, den senaste gången skrev jag 2 hela A4. Och innehållet har såklart också utvecklats!
 
Här är det vi senast hållt på med. Tagit ett kort, målat av i svartvitt, skurit ut två stenciler. En i mörk ton och en i en mellanton. Använt stencilerna och sprayat färg och såhär har det sett ut:
Jag är dock mest för blyerts-skissar mer än färg!
 
Detta var då ett exempel på vad vi har gjort.
 
 

nuet

Ligger och softar i farmors soffa med mätt mage efter lax och potatismos. Tidigare idag var det träff med de andra sommarkonfirmanderna. Faktum är att det var så himla obekvämt och stelt. Jag antar att det var så på grund av att det var första gången. Jag hoppas på mer prat när det väl gäller!

En mindre bra sak var också att efter halva tiden var det lunch. och såklart var det Billys Pan Pizza vilket jag inte hat vågat äta på mer än ett år. Det blev ingen Pan Pizza för mig men jag drack i alla fall saft utöver minmatplan vilket var ett litet steg!

Du skall jag vara social med de andra. Ha det bra, Kram!


chemistry

Fann en plugg-video på YouTube om Jonbindning och Kovalentiska bindningar när jag pluggade till Kemi-provet igår. Tyckte att den svängde lite så jag delar med mig av den, enjoy!
 
Ikväll går planet mot Sverige!

instagram

Internationella kvinnordagen, Räk-och matvetesallad, Kompisen, wantie, dessert, ringar, bomber, TopShop
 
 

cut hair

Glömde nämna att moder klippte bort cirka 5 centimeter av mitt hår här om dagen. Det känns som att det är 10 centimeter kortare, hjälp! Men jag antar att det växer snabbare när det inte är så slitet. Om jag skulle klippa bort allt slitet så skulle det bli 15-20 cm men jag försöker köra på hårolja varje morgon och kväll!
 Oj, det har blivit mycket svartvita foton det sista. Det blir så mycket bättre, haha!

Thin silver rings

Jag riktigt nöjd med mina ringar ni ser här under. Jag har letat väldigt länge efter de perfekta färgen, glansen, justerbar storlek, kanten rektangulär. Och de kriterier fyller dessa. Ett plus är att jag har många!
Faktum är att de är från ett halsband som jag har tagit isär ringarna/delarna från. Ganska smart eftersom att jag inte använder halsband så ofta. Så varför inte använda saker till annat?

Såhär blev rsultatet:


black and white

Nummer 3 dock lite överexponerad

second inspiration


Kram.

Designhotell

 
Bilderna här visar ett ställe jag inte hade tackat nej till att få bo på. Wiesergut ligger i Österrike med nära till bra skidåkning. GOGL ARCHITEKTEN står för designen av det mesta Men det är så att tomten som Wiesergut ligger på har tillhört Josef Sepp's släkt i 13 generationer, sedan 1222. Det började med att Josef's gammelmormor öppnade ett pensionat och nu, 2012 bestämde de sig för att totalrenovera och designa. Och ni ser ju resultatet?
 
Det är ju lite ovanligt med inredning och akritektur här på bloggen men det är kul med lite omväxling!
 

träning

Här skall det tränas, Kram!

Monki-modeller

Var på Monki i London här om dagen jag insåg att det faktiskt var Afnan Maaz från TopModel Sverige på reklam-planscherna inne Monki. När jag kom hem var jag tvungen att kika på hemsidan och vem
såg jag där? Jo, Josefin G!
De har antagligen fått jobb där efter Top Model Sverige. Vad kul för dem!
 
 
 

المريخ إلهام

Idag och igår samlade jag på mig en bunt inspiration - Visar dock hälften i taget
Uppifrån och ner, från väster till höger: Elin Kling, Hailey Clauson, V-ringat från Filippa K, Weekday, Inredning, Cara Delevingne, Daphne Groeneveld och Haliley Clauson.

-

Nu i stunden sitter jag i sängen, ofixad, lyssnar på härlig musik och samlar inspiration till en händelse jag inte får berätta om. Det är så svårt att hålla det inom sig men andra sidan vet jag om konsekvenserna om jag skulle berätta...
 
Jag sticker in en sväng till London för att lämna tillbaks lite saker, kolla runt i några få affärer samt äta middag. Vädret är absolut ingen höjdare. Regn, kallt och blåsigt, Usch! 
 
 
 

design

Som ni kanske ser så har jag ändrat på lite smågrejor i designen på bloggen. Dock har inte allt lyckats så bra såsom att texten i menyn och kommentarsfältet är väldigt liten men jag hoppas att det fixar sig inom en snar framtid såsom jag även hoppas med nya meny-bilder och några nya i headern. Jag tar mig sakta men säkert framåt och vi får se hur detta blir!
 
Vad skall ni hitta på den här helgen?

stilig Hund

Letade igenom mitt arkiv och fann dessa bilder på hunden från Julen 2012. Tyckte de var lite småroliga så jag satte ihop en liten gif:
 

h a i r

Hår-fokuserade bilder. Jag gillar 1, 2 och 4 mest, Har ni någon favorit?
 
Blir så himla sugen på att ändra mina bilder i både menyn och header. Jag hoppas att det blir av!
 

allmänt

Idag har jag inte haft några lektioner, lite skönt ändå! Det var människor från olika jobb som talade om deras karriärer/jobb med mera. Ganska intressant faktiskt.
 
Nu skall jag och mamma ta en promenad med Rick och hans kompis ner till mataffären och kompliteringshandla. Ikväll blir det plugg och så kommer det förhoppningsvis upp lite foton. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, Kram!

konfirmation

För cirka en vecka sedan bestämde jag mig för att gå konfirmationslägret i sommar befinner sig i  Strömstad, där mina farföräldrar bor.
 
Det håller på tre veckor efter midsommar och det är ett väldigt bra upplägg då man är där Måndag, Tisdag kl. 13-17 och Onsdag, Torsdag kl. 9-13 och så är man ledig Fredag-Söndag. Då hinner jag både vara i sommarstugan som ligger 30 minuter därifrån, bo och hälsa på farföräldrarna, träffa kompisen som har sin sommarstuga 15 minuter därifrån, åka hem över helgerna och även hinna att konfirmera mig, så praktiskt!
 
Jag vet inte om jag tror på gud och så. Jag tror på att det finns krafter men kanske inte gud. Det en av anledningarna varför jag vill gå på konfirmationsläger: Att ta reda på vad jag egentligen tror. Min kusin gick samma konfirmationsläger men hon upptäckte att hon inte höll med om vad som sas och då tog hon inte själva konfirmationen i slutet. Det är ju också ett alternativ men vi får se hur det blir i slutändan.
 
Det verka rväldigt mysigt då det ligger i ett sommar-samhälle så det är fart och fläkt på somrarna men ändå så fridfullt, haha. Det är också en utflykt på en vecka som verkligen skulle bli en utmaning för mig. Både med maten och att jag är lite rädd för vatten eftersom att utflykten håller sig på flottar i vatten. Men det skall nog gå bra. Det är ju trotts allt cirka tre månader dit.
 
Nu är det bara att gå på minst 12 gudstjänster fram till dess. Det är bra att vissa kyrkor i England räknas!
Det är en träff helgen efter denna som jag måste gå på och det är helgen innan påsklovet så då passar jag på att stanna i Sverige i sammanlagt fyra dagar. Det har blivit ganska många dagar i Sverige det senaste och det känns så bra!
 
 

blå vitt

Här är min outfit. Hoppas att ni gillar det!
Tröja - Hollister, Jeans - Cheap Monday ~
 
Tycker att denna tröjan och dessa byxor passar rätt bra tillsammans.
 
Dock kände jag mig inte helt bekväm i jeansen eftersom att jag hade i baktanken att de var alldeles för stora för bara 4 månader sedan. Visst är det posetivt på många sätt men personen inom mig gillar det inte!
 

PUSS OCH KRAM
 
 
 
 
 
 
 

sämre tider

Jag vet att det har varit dåligt med uppdateringen idag men jag har ju varit i Sverige och så har jag haft det lite tuffare med skolan och maten det senaste. Jag hoppas att det går över snart! 
 
Idag fotade jag min outfit så jag hoppas att de kommer upp snart. Nu skall jag plugga sedan blir det middag och Top Model Sverige, det är ju bara några få kvar nu. Spännande. 
 
Jag hade väl egentligen inte så mycket att säga men jag ville bara skriva och berätta att jag inte har glömt bort bloggen och att jag hoppas att jag får tillbaks de folk som tittade in på bloggen, Kram!
 

Internet i himlen

Sitter på flyget och skriver detta inlägg. Det är nämligen att planet har gratis wifi. Det är första gången jag har fått prova detta och det verkar ju fungera bra!

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den gick endast åt att pack, gå på gudstjänst inför konfirmationslägret i sommar och sedan transporten hemåt.

Vi stannade i alla fall en halvtimmei Göteborg och då smet jag och tittade i ett par affärer. Hittade en underbar vår-/sommarjacka och även ett par beige kilklackar med platå dom jag gillade. Det blev dock inget köp men jag får fundera lite, haha!

såhär ser jackan ut:



Mello-kväll

18:30 bär det av mot vänner, middag och melodifestivalen. Jag har inga högra förhoppningar på låtarna. Faktum är att jag knappt vet hur någon av låtarna går. Nummer ett är att det blir trevligt sällskap!

Skall ni se det? Vilken är er favorit/hatlåt?


fredag, lördag

Se närmaste timmarna ser ungefär ut såhär:
fredag: tillbringas med Sara.


Lördag: Troligtvis träning på gymmet med Klara och sedan Melodifestival-kväll med tjejerna.

Söndag: Kanske åker tidigare in till Göteborg för att kika lite och sedan fortsätter det mot Landvetter och därefter flyg mot England.

Det känns som att jag har en väldigt kort tid här i Sverige... jag hoppas att jag får ut mycket av de få dagarna!

kvällen

Kom hem från gymmet för cirka en timma sedan. Var där och tränade med Bella, det är härligt att kombinera prat med träning! Nu skall jag sova så jag är pigg inför besöket på gamla skolan imorgon, kul!

god natt.



Svar del #2 - Englandsfrågor

Här är del #2 av svaren till frågestunden och det är bara frågor som har med flytten att göra.

Varför flyttade du till England?
Hela flytten startade med att min Pappas företag köpte fabriker i England. En i New Castle och en i Portsmouth. Då ställdes vi emellan att Pappa skulle vackopendla/månadspendla eller att vi skulle flytta med till England. Mina föräldrar såg många fördelar med att flytta, min bror var ganska neutral - bara han fick träffa sin flickvän tillräckligt och så var det jag som var minst övertygad om att det skulle bli bra, men såhär blev det tillslut och jag måste erkänna att jag inte är helt onöjd med beslutet även om det verkligen är svårt ibland!

När flyttade du till England?
Jag flyttade för 267 dagar sedan idag (7 mars) vilket var den 17:e augusti 2012.

Vad gillar du mest, Sverige/England?
Jag skulle säga att jag tycker om båda på olika sätt. Båda har positiva och negativa saker. Och jag fokuserar på de positiva:
Jag gillar Sverige för att alla mina fina vänner finns där, det är lagom stort, det är ganska jämställt, bra lagar och så finns alla härliga årstider!
England är bra därför att det finns så sjukt mycket möjligheter här med mycket jobbmöjligheter. Det är nära till det mesta: storstaden med affärer, konserter, landet och havet. Människor är oftast väldigt artiga och hjälpsamma.

Ångrade du att du flyttade? Vad är det bästa/sämsta med att bo i England?
Mina funderingar överväger till att jag inte ångrar att jag flyttade. Visst, jag har många svåra, dåliga och ledsna dagar då jag saknar vänner, hatar skolan och min sjukdom inte gör det bättre men jag försöker att se allt de positiva som faktiskt finns med att vi flyttade:
Jag får lära mig hur jäkla mycket mina kompisar faktiskt betyder för mig. Jag lär mig Engelska och det förhoppningsvis flytande ifall jag kan börja ta mig mod och prata snart.
Det sämsta är ju såklart som jag sa, att inte får träffa mina kompisar varje dag och att jag inte kan vara med om allt roligt de verkar göra men en stor fördel är att det går väldigt smidigt att ta sig mellan länderna och hälsa på. Det är ju egentligen som om jag bara skulle flyttat till en annan stad, nästan.

Kan du inte visa bilder på ditt rum i England?
Det gjorde jag ganska nyss. Scrolla ned så får ni se!

Favoritställe i England? (affär, fik, parker mm)
Hmm... favoritställe? Det måste nog vara Oxfords Street och Carnaby Street. Där finns ju allt man kan tänka sig på ett och samma ställe! Affärer, fik, människor etc.

Favoritstad i Storbritannien hittills?
Favoritstaden häri Storbritannien måste vara Wales. Ni har ju sett bilder. Visst ser det mysigt ut? Så vackra landskap tycker jag!

Saknar du dina vänner?
OM jag gör! Självklart. Det är i princip det bästa man har i livet. Ni ser mer om det i svaren här över. Som tur är träffar jag dem snart.

Berätta om skolan du går på.
Skolan jag går på heter ACS International School Cobham. ACS står för American Community School och det betyder att den följer det amerikanska skolsystemet. Det går 1400 elever på skolan i åldrarna 4-18, varav ca. 70% är just amerikaner. Jag går i Grade 9, vilket är första året på High School och motsvarande 8:an i Sverige. Betygssystemet är densamma fast de betygsätter även hur man är på lektionen och varenda läxa man har. Vi har inte uniform på oss men till lären är man formell och använder efternamnet och titeln som tilltalsnamn. Till exempel: Mrs./Ms./Mr plus efternamnet.

Nedan ser ni bilder som har med frågorna att göra. Meningen var att de skulle vara mellan textstyckena men detta är inlagt från iPaden och då gick inte det. Hoppas att det blir bra ändå!


påväg

sitter i bilden påväg till flygplatsen. Tuggar på världens godaste bar som smakar kladdkaka och dricker varmchoklad-dryck. Ikväll anländer jag hos farfar o Strömstad och åker sedan vidare imorgon till hemstaden där vänner, mamma, bror och andra människor väntar. Det skall bli härligt att träffa mina käraste där hemma!

Uppdaterar när jag kan och vill, Kram!



bild från en hund-promenad i det varma vädret som varit.

rummet i England

Här kommer det efterfrågade inlägget om hur mitt rum ser ut i England. Jag gillar det jättemycket och det har många fördelar: ljust, luftigt, bra översikt, eget badrum, relativt stor garberob, fönster ut mot trädgården och den lilla sjön. Mysigt är det också! Gillar dock inte min skräpiga bokhylla med massa omatchande färger i...
 
Här får ni se hur det ser ut (när det är städat) :
Sådär, nu vet ni vart jag sover samt oftast skriver mina inlägg, Kram!
 

ännu varmare

Idag är det till och med ännu varmare! Termopetern stod på 18 grader men jag tror att det är 16 i skuggan, helt otroligt :o
 
Idag packar jag och gör iordning eftersom att jag åker hem till Sverige imorgon och stannar där till på Söndag. Det blir en ganska kort visit men hoppas att jag får träffa de flesta! 
 
Såg ni TopModel igår? Tyckte ni att det var rätt person som åkte ut?
 
 
 
 

avmålad i Montmatre

Hade ju lovat att visa teckningen av mig som jag gjorde i Paris. Hade helt glömt bort det men kom på det igår när jag tittade igenom bilderna. Här är några bilder i alla fall. Visst ser det inte riktigt lika likt ut på kort som i verkligheten men det får gå:
Jag blev ändå ganska nöjd :)
Kram!
 

stålande solsken

Sitter ute på altanen med hunden i famnen och det utan jacka. Galet härligt! Det är hela 13 plusgrader ute och tanken var att jag skulle fota outfits när det blev fint väder men jag prioriterar farfar som är här just nu. Lite synd. Ikväll blir det Top Model Sverige, bara fem tejer kvar nu.
 
Update: Detta inlägget försvann av misstag så jag skrev om det så gott jag kom ihåg.
 
Kram!
 

outfit

En snabb bild på dagens outfit. Kör på lite färg idag!
Jeans - Dr. Denim, Tröja - Victoria's Secret.
 
Kram!

Svar #1

Vill börja med att tack för alla frågor, tack! 

 

~ Foto/ Intressen ~

 
Har du några andra intressen än fotografering?
Ja, självklart har jag det: Träning och hälsa (dock kan jag inte syssla med detta nu), bakning och matlagning, musik och så har jag ganska nyligen (november) fått upp ögonen för mode mycket, jag fascineras av modellerna, kläderna, stylingen och fotograferna! Att surfa runt på internet på jakt efter inspiration är inte helt fel.

 

Var kommer din inspiration från?

Min inspiration kommer mest från bloggar, tumblr, weheartit och modetidningar.

Ni kommer till min tumblr här!

 

När blev du intresserad av foto? När fick du din första systemkamera?

Mitt intresse växte lite innan vintern 2011. Min kreaktivitet ville komma ut på något sätt och då fick jag upp ögonen för att skapa bilder genom att fota. Julen 2011 fick jag min första systemkamera som jag har än idag och jag är fortfarande nöjd med den. Innan hade jag en gammal Sony kompaktkamera som inte var någon vidare. Läs mer om min kamera och mina tillbehör här!

 

Vilken bild tycker du mest om som du har tagit?

Jag kan i princip aldrig bestämma mig för EN favorit. Jag är sådan och har alltid varit. Så jag visar bara två jag gillar:

 
Vilket är favoritmotivet att fotografera?

Jag har tyvärr inte fotat så mycket människor som jag skulle ha velat. Istället har det blivit naturmotiv men nu skulle jag vilja prova att fota mer fashion och människor. Annars har jag förkärlek för porträtt av gamla, helst rynkiga människor, det är så coolt.

 
 
Har du fotat mode någon gång? 

Nej, det kan jag inte påstå att jag har gjort. Men jag skulle gärna vilja!

 

Har du någon favoritfotograf? Favoritmodell?

Jag har några favoriter: De ”kända” är, som många säger: Frida Gustavsson – Ett klassiskt, vackert utseende, Daphne Groeneveld – unikt utseende, Katiusha Feofanova - så gullig och fin och Cara Delavingne – har en härlig personlighet, se en intervju på youtube(länka) så får ni se! Älskar dock den ”lokala” modellen och kompisen Isabella som är så vacker och så vet hon vad hon håller på med. Hon kan variera sig mycket också, perfekt!

 Hur vacker är hon inte?

 Även favoritfotografen är lokan från min hemstad och han heter Anton Stenander. Han jobbar inte som fotograf än men har verkligen potentialerna för det senare.

 

 

 ~ Framtidsfrågor ~ 


 Framtidsplaner? Framtidsdrömmar?

Om jag tittar på kortsiktiga planer/drömmar är det att jag skall åka hem till Sverige över sommaren. Träffa alla människor där, konfirmera mig, ta det lugnt och framförallt – bli helt frisk. Det är prio ett för att resten skall fungera.

Långsiktiga planer/drömmar nu är att jag självklart skall välja ett gymnasium som passar mig bra, ta studenten, kanske ett sabbatsår eller ett volontär-år? Drömmen personligt är att jag har mer självförtroende och så hoppas jag innerligt att jag har kontakt med de som jag har kontakt med idag, även om tio år!

 

Dina tankar om gymnasieval?

Vill ha en bra utbildning som kan leda till ett lönsamt jobb vilket då lutar mot Natur eller Ekonomi. Samhällsprogrammet är ju också ett alternativ men det känns som att alla går Samhäll jag har lite svårt för såna frågor där man skall prata om sin åsikt. Samtidigt vill min kreativa hjärnhalva gå något som foto/media.

 

Vad vill du bli när du blir stor?

Som jag sa tidigare – Ett jobb med bra lön skulle inte skada eller ett jobb där kreativiteten kan flöda varje dag har ju också varit drömmen, eller hur? Hmm.. svårt det där!

 

 

~ Mitt yttre ~

Hur brukar du sminka dig till vardags?

Det går oftast väldigt fort för mig att göra mig iordning - jag tar bara på lite BB-cream, consealer och ytterst sällan mascara.

 

Hur lång är du?

Jag är bara 159 centimeter. Dock har jag stannat lite i växten nu när jag varit sjuk… jag beräknas bli 170 men så blir det nog tyvärr inte.

 

Vad gör du med ditt hår på dagarna?

Om jag duschar på kvällen har jag det helst i en turban över natten för då blir det så som jag vill ha det konstigt nog? Jag plattar topparna om det är en ful lock som pekar utåt. Oftast gör jag inte mycket mer än tar i hårolja morgon och kväll.

 

Något plagg du kommer satsa på i vår?

Tyvärr har jag inte haft ett sådant intresse som jag faktiskt har nu så jag har inte hunnit uppdatera vår-/sommargarderoben ännu men jag gissar på stilrent, ljusa färger och mycket skjortor/blusar!

 
 

 

 ~Favoriter ~

Favoritbloggar?

iloof.blogg.se, antonsfoto.webblogg.se, klillys.blogg.se, lellesfoto.blogg.se, welcomereality.blogg.se.

 

Tips på sevärda filmer? Favoritfilm?

Jag tycker om filmerna ”Forest Gump” och ”Gilbert Grape” som är snarlika varandra. Den svenska favoritfilmen är nog ”I rymden finns inga känslor” Annars är det alltid trevligt att titta på gamla disneyfilmer!

 

Favoritplagg i garderoben?

Kan än en gång inte välja en sak. Men det måste nog vara mina svart Dr. Denim Jeans och vita Hollister-tröjan. Båda så användbara!

 

Favoritskor?

Rangordning 1 till 3: Svarta platå: sixtyseven berta (se ovan), Svart kängor, Träfärgade klackar.

 

Favoritfärg?

Svart, vit och vinröd, marinblå och skogsgrön.

 

Favoritlåt med Lana?

En av de kändaste – Born to die.

 

 

~ Övrigt  ~

 
 Vad gör du minst fem gånger per dag?

Många saker. Äter, kollar på mobilen, går på toa, öppnar en dörr etc.

 

Hur är en bra kompis?

Pålitlig, sig själv, rolig och ha god empati.

 

Vad tycker du om att vänner som ljuger?

Jag tycker inte att det är okej så länge det inte är en liten, vit lögn som inte påverkar på något sätt om personen får reda på det.

 

Det bästa du vet?

Vänner!

 

Det sämsta du vet?

Avundsjuka och jämförelse – det förstör mitt liv ibland.

 

Dina tre bästa egenskaper?

Organiserad, noggrann och sparsam (dock lite för mycket ibland)

 

Har du några förebilder?

Ja, absolut! Dock har jag en tendens till att jämföra mig för mycket med personen/personerna. Förebilder är ju till för att inspirera och peppa en och inte för att sänka ner en. Men det är jag som gör vad det blir till.

 

Gillar du hästar? Rider du?


Jag red när jag var liten i 6 år. Jag älskade det men i slutet började jag bli räddare och räddare för hästarna och då slutate jag. Nu tycker jag att hästar är gosiga men min rädsla har inte helt försvunnit.

 

Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem skulle du träffa?

Oj, det var en rolig och svårt fråga: Så jag har faktiskt ingen aning!

 


 Då var det alla av del 1 och hoppas att ni är nöjda med svaren! Resten är bara Englandsfrågor och de kommer separat nästa vecka. 


Försöker

Hej! Jag håller på som en galning att försöka få till svaren till frågorna och det inlägget så bra som möjligt. Jag hoppas innerligt att jag får ut det på bloggen idag. Samtidigt som detta har jag historiaprovet i bakhuvudet. ett lycka till med att hinna allt skulle inte sitta fel, Kram!


tumblr

 
 
 
 
Såhär har min tumblr sett ur det senaste -
Kram på er!
 
 
 
 
 

prova på

11.20 skall jag och mamma in till samhället och prova på pilates för första gången. Skall bli riktigt spännande! Jag får bara träna två gånger i veckan nu och helst inte göra av med så mycket energi och då är pilates perfekt! Man stärker kroppen inifrån och sträcker ut musklarna, utan att ta ut sig för mycket.
 
Jag kom på ett litet nyårslöfte i början av Februari och det var att jag skulle kunna gå ned i antingen split eller spagat innan sommaren. Vi får se hur det kommer att gå. Kanske pilates hjälper mig att bli vigare, eller har ni något tips för att bli vig? De flesta har ju nyårslöftet "Beach 2013" men det hade ju inte gått så bra för mig, haha! Så jag fick hitta på annat att sträva efter.
 
Det hade ju inte varit fel att kunnat göra såhär:
Kommer att meddela hur jag tyckte att det var.
 

Annars tänkte jag tillbringa dagen till att njuta av att jag bara har ett prov att plugga till på måndag. Kanske baka, och självklart försöka hinna att svara på alla fina frågor jag har fått av er! 


tiden är ute

nu är tiden ute och porten är stängd för att kunna fråga fler frågor!!
Kram!

skillnaden

Jag brukar vilja ha ISO-värdet så lågt sommöjligt för att så lite kornighet som möjligt. För högt ISO kan faktiskt göra att fotona blir lite smått korniga. Visst använder jag det om jag det inte finns tillräckligt med annat ljus och jag inte kan ändra de andra inställningarna mer. 
 
Vad kan man ändra nu då?
Bländaren/Skärpedjupet - Nu när jag har mitt nya objektiv kan jag ta det lägsta värdet på bländaren vilket är f/1.8 på 50mm-objektivet. På standard objektiven är det lägsta oftast f/3.5 eller f/4.5. När man tar det lägsta värdet på bländaren så öppnar sig öppningen mer och tar in mer ljus än när man högre. Men det ändrar ju inte bara ljuset utan man får ta konsekvenserna med att det blir skärpa på kortare avstånd, kortsre skärpedjup då också så man får lite bestämma sig vad man vill ha för effekt och så kan man ju alltid kombinera!
 
Slutartiden - Den kängsta slutartiden är 30 sekunder och den kortaste är 1/4000. Jag brukar ha 1/120 sekund för då blir det oftast bra ljus och inte suddigt. 1/50 sekund ger oftast ett suddigt resultat såvida man inte har ett stativ eller liknande. Ju midre värde på slutartiden, desto kortare slutartid och desto mörkare blir det eftersom att bländaren är öppen så länge. 
 
 
Det var väl det jag ville säga med detta inlägg. Jag hade ganska lite inspiration så jag tänkte att det vore liiite intressant med ett litet fototips även fast ni kanske redan visste detta, Kram!