myskväll 1#

Såhär såg det ut i Fredags kväll när vi åt middag ute vid havet. Vindstilla, 17 grader, solnedgång, grillad mat, jordgubbar. Perfekt!!

cannot get enough

 
 
som sagt, kan inte få nog av den begåvade fotografen Kesler Tran!!

home

Jag kom hem vid tolv igår kväll och jag var hur slut som helst. Det blev bara en liten pratstund med föräldrarna och sedan bums i säng. Dagen startade bra med en sovmorgon och sedan stor frukost. Jag ljuger om jag säger att jag inte har saknat internet de senaste dagarna, så jag har även tillbringat morgontimmarna till att kolla runt på olika bloggar, hemsidor och mejl för att känna mig lite up to date Jag hann även med en välbehövd dusch, städat och bäddat nytt, fräscht i sängen. Vädret utanför fönstret just nu är lite småkyligt, blåsigt men ändå soligt så det som står på schemat nu är en båttur med grillning och tid med hela familjen samlad, som vi inte haft på ett långt tag, härligt!!
 
 

favorittröjan

I onsdags fick jag  "avslutningspresenter" av mamma när jag var klar med alla prov.
En av de tänkte jag visa nu.
En underbar, super mjuk långärmad tröja from All Saints.
Jag älskar de långa, tighta armarna och den mörkgrå/blå färgen faller mig i smaken.
 
 
 

vintage interior

Mitt intresse för inredning kan ibland spraka till och tänkte därmed visa er hur mina fönster i mitt lilla krypin ser ser ut för tillfället.
 som ni ser gillar jag gamla vintage-saker. Det är roligt med saker som har en lång, intressant bakgrund. Lika som gamla människor har mycket att berätta!
 
Jag ser fram emot att inreda mitt rum när vi skall flytta hem till Sverige nästa sommar!!

watches

Idag är det endast är 4 veckor och fem dagar kvar tills jag står i kyrkan med en lång,vit Kopa och det innebär att börjar det komma frågor om vad jag önskar mig. En typisk "konfirmationspresent" är ju ett armbandsur. Dock är jag extremt kräsen när det gäller klockor. Ingen färg, inte för liten, inte för stor, inte platt, inte för tjock, inget smalt band, inget brett band och så vidare. 
 
Jag såg i alla fall dessa klockor från Elite Models Watches. Har inte hört att de är ett märke men jag tyckte att  dessa klockor såg ganska snygga ut, vad tycker ni?
vilken färg/modell föredrar ni?
 
 
 

on the road

just nu sitter jag i bilden med mitt mellanmål påväg mot Klarälven. Jag laddade med en Ipren, en uppfriskande dusch samt stadig frukost som kur mot min förbaskade förkylning som inte tycks bättra sig så mycket... jag hoppas att den friska luften under dessa dagar skall göra nytta! Nu skall jag spara batteriet på mobilen som skall räcka kommande tre dagar, ha det så bra sålänge, kramar ♥
bilder från weheartit.
 

läger - klarälven

Som ni säkert redan sett så kommer jag att åka på konfirmationsläger imorgon på morgonen och kommer hem på Torsdag kväll. Om min förkyldning botar sig... Det blir biltur till Värmland, vi passerar Selma Lagerlöf's gamla hushåll där vi får en rundvandring, sedan fortsätter det mot Klarälven för flotttillverkning, och flottarna vi bygger skall vi sedan åka med längs Klarälven. Detta sätter både min rädslor för vatten (ja, jag har lite vattenskräck), jag skall klara av maten plus vara  social mot andra, främmande människor. Kul med att pröva sina gränser!
Klarälven verkar verkligen vackert! Jag har sett många fina bilder som dessa och hört mycket positivt  om läger-principen som har hållts i många, många år.
 
All teknik kommer att vara nedpackade i vattentäta säckar, under dagen så det blir inte mycket bloggande därifrån, däremot har jag förberett x antal tidsinställda inlägg som ni får roa er med sålänge, kram och på återseende!

lördagstankar

Just nu sitter jag i mon brors egendrivna kiosk. Han fick ledigt idag efter midsommarafton och då hoppas jag in som back-up idag.
 
Jag har lite allmän ångest och panik över många olika saker den här sommaren. Bland annat läger-resan som jag skall berätta mer om imorgon, skoluppgifterna jag har över sommarlovet i både engelska och svenska, att det inte jag träffar mina kompisar lika mycket som jag hade velat, att svackan nedåt med sjukdomen fortsätter, att det inte blir en varm, solig sommar, att jag inte får någon inspiration till bloggen och så vidare.
 
Jag ville nog att den här sommaren skulle bli för perfekt, inget kan bli perfekt... men sommaren har ju i och för sig inte börjar ännu. Jag kan ha tur och få alla dessa punkter så bra som möjligt, jag skall försöka mitt bästa.
Nothing's perfect, nobody's perfect, eller hur?
 
Som avslutning bjuder jag på en mat-bild. Hälften av min frukost, bara för att fylla inlägget ut med något:
 
 
 
 
 
 
 
 

midsommarplaner

alla dagens inlägg på bloggar har samma rubrik, jag vet, men jag kom inte på något orginellt så jag fick bli en i mängden som vanligt. 
 
Vill börja med att säga Glad Midsommar. För oss brukar Midsommar innebära en resa till Sörmland och fest med
35 andra människor vi känner, men inte i år. Jag och min mamma skulle vara själva och vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Till slut bjöd vi in oss själva hos min bästa kompis. Jag ville så gärna träffa henne innan jag åker iväg för konfirmationsläger Måndag-Torsdag nästa vecka (det berättar jag mer om en annan gång). Snälla som de är så fick vi självklart plats och vår midsommar var räddad. Innan vi åker dit vid femtiden blir det vägen om förfadern och deras område's midsommarstång-firande. Traditionellt och trevligt. Dock blir det hemfärd i hygglig tid då mitt halsont förvärrades inatt och så blir det kiosk-öppning på Lördag.
Jag ville bara ge en en overview över vad jag skall göra en dag som denna, vad skall ni hitta på? 
 
Skall även försöka få någon att fota min klädsen under dagen.
 
några veckor gammal bild. På natten fick jag för mig att fläta mitt hår.., därav brusiga.
 
varma midsommarkramar till er!
 

 

 

I can't feel the warmth from your heart

Nu kan jag äntligen pusta ut och njuta av sommaren, såå skönt!! har haft konstant huvudvärk de fyra senaste dagarna på grund av press och stress. Nu skall det bli ändring på det samt hoppas på att vädret blir tip-top i år, till skillnad från förra året.

Idag är det i alla fall första havldagen på konfirationen och det skall bli spännande. vi hörs i eftermiddag eller imorgon, ha det härligt!

vädret i England var strålande sol och 26 grader. Dock trodde jag att det var mycket kallare. Bjuder Sverige på likadant?


"LIKE GHOSTS FROM AN ENCHANTER FLEEING"

Om 4 timmar och 5 minuter har jag sommarlov och antagligen är omväg mot Standsted flygplats. Ikväll ankommer jag till vår Sommarstuga där större delar av sommaren kommer att tillbringas med dagspendlingar till Strömstad för Konfirmation som jag hoppas blir bra.

Fotograf: Nicola Taylor


immersed

Har precis tagit en välbehövlig dusch innan det blir plugg åter igen
Proven idag gick inte alls lika bra. Jag har svårt för Historia på Engelska... Imorgon är det sista provet och nu skall jag sluta tjata om prov och plugg hela tiden. Kram på er. 
 
 

etapp ett

klockan tolv idag blev första etappen avklarad. Matte-provet gick okej, imorgon är det Engelska och  Historia och på Onsdag blir det Naturvetenskap. Jag ursäktar för tomheten här på bloggen men jag försöker i alla fall hinna uppdatera en gång per dag.
 KRAM!
 
 

skirt

Den sista dagen i skolan skulle man vara lite finklädd och jag betämde mig för detta.
Linne / second hand, Kjol / ärvd, skärp / JC

efterrätt

Igår bestämde jag mig för att utmana mig själv med en annan efterrätt än det jag brukar. Det blev den här relativt nyttiga, väldigt enkla kokos-och chokladpannakottan som känns som en len mousse i munnen. mums!
 
4 personer -
100 g mörk choklad
2,5 deciliter kokosmjölk
3 tsk råsocker
3/4 tsk gelatinpulver / gelatinblad
 
hallon
riven kokos
 
smält chokladen i ett vattenbad
 koka upp kokosmjölken och råsockret, häll i gelatinet, låt puttra i 1 minut. blanda i den smälta chokladen
Förvärm med ljummet/varmt vatten om du använder dig av glas att servera i
 häll upp och ställ i kylen cirka två timmar innan severing
servera med hallon och riven kokos, TIPS: det behövs mycket hallon och kokos! 
Ett nyttigt tips för dig som gillar chokladmousse, kokos och hallon!
 
 
 
 
 
 
 
 

year book

Idag var det den sista riktiga skoldagen, äntligen!! Alla där hemma har ju sommarlov och jag kan inte sluta längta. Som avslutning på den sista skoldagen fick vi hämta varsin Year book där det finns samlat bilder från höjdpunkterna av året som gått samt skolfotona på varje person i 'High School'. Hela sista timan gick åt till att samla "autografer/signaturer" från de man ville.
En trevlig amerikansk tradition som passar på en internationell skola där folk kommer och går hela tiden!
 
Annars är det ENDAST plugg som gäller i helgen, hoppas att ni får det roligare än jag, KRAM.

nytt i menyn

Hej på er. När jag kom hem efter en lång skoldag tog jag ett mellanmål och satte mig vid datorn för att fixa lite med meny-bilderna som jag länge velat. Det är nu nästan klart. Några fler ändringar skall göras men så länge är jag ganska nöjd, vad tycker ni? Annars blir det pluggdags nu, kram!
 
 

diplom

Hej på er.
Tänkte förklara lite vilka diplom man kan få i det här inlägget eftersom att jag fick frågan för ett tag sedan.
 
Skolåret  är uppdelad i 4 Kvartal. Man får alltså ett "slutbetyg" för varje kvartal. Så till exempel:
1:a kvartalet får man D, 2:a Kvartalet A, 3:e Kvartalet D och 4:e Kvartalet A så får man alltså genomsnitet av det, vilket blir C+ eller B- . Förvirrande? Det är lite svårt att förklara. 
 
Och vad har detta med Svaret på frågan?

Jo, det finns två diplom man kan för varje kvartal. Ett som heter "Honor roll" och ett heter "Head of School's list". Om man får Honor roll betyder det att man har minst B- i alla ämnen. Head of School's list betyder att man minst har ett A- i alla ämnen. Det betyder att man kan som mest få 4 Head of School's list- diplom under ett skolår.
 
Såhär ser det ut på en diplomutdelning. Väldigt formellt och väldigt amerikanskt.
Ni kan läsa lite mer om England här.

abandoned

 
Dessa bilder tagna av Kesler Tran får mig att längta ännu mer till sommaren.

Crosses

Idag blev jag äntligen klar med arbetet jag behövde göra eftersom att jag inte var i skolan större delen av hösterminen. Detta firar vi med mer plugg och en mysig låt som för mig väcker känslor.
Jose Gonzalez kan ju ha den skönaste rösten, så behagligt att lyssna på ♥

first time

Man märker verkligen att besöarantalet pekar nedåt när man inte är aktiv men det är ju inte så konstigt!
Idag är jag ledig från skolan. Är ganska rubbad efter var dagen har bjudit på. Var på sjukhuset för magnetröntgen och då behöver man en slang i armer. Fånig som jag är har jag fobi för både blod och sprutor/vassa saker. På det hela så fick jag en nyutbildad läkare som var så darrig på handen att hon aldrig fick genom den på rätt ställe. Det slutade med att jag för första gången svimmade, vilket var en helt otroligt läskig känsla. Jag hörde och såg havsvågor piska mot bergsklippan och sedan vaknade jag i en säng så det var inte alls farligt. Själva röntgenen gick däremot jättebra! Nu har jag precis ätit en stor, god lunch och i eftermiddag väntar ännu mer plugg som ni vet. Har hört massa människor som redan har sommarlov, så skönt för dem men för mig återstår det en vecka utan dess like...
 
 

sol

Hej på er, det har varit dåligt med inlägg den här helgen, förlåt. Har dels inte haft något internet plus att jag vill vara social med människorna runt omkring mig, hoppas att det är okej, kram!
Den fina utsikten från rummet jag sover i, ikväll åker jag hem mot Engand igen... så jag skall njuta av de sista timmarna!

nedåt

Idag var jag på vägning och det gick inte alls bra. Det har det inte gjort i tre veckor nu. Jag kommer längre och längre ifrån mitt mål och nu vill jag banne mig sätta ned foten igen som jag gjorde för några månader sedan. 
 
Jag har satt upp mål som skall ta mig til slutet. Till exempel att kunna ta en fika med mina vänner i sommar, vara på läger, ta en springtur i det fina vädret. Inte ha föräldrarna runt om mig ständigt. Det finns så många fördelar med att bli frisk så det är nästan komiskt, men ändå kan inte personen inom mig släppa mig fri. Nu skall jag vända den här svackan, jag skall.

optionally

optionally
Det var ett tag sedan jag gjorde ett collage på polyvore nu. Son ni kanske har märkt sedan något tidigare collage så älskar jag att man kan ha både svart/silvriga tonen- eller den jordnära tonen när det gäller accessoarer, enjoy!
 

minnen

Idag är det Sveriges nationaldag och vad säger man, grattis Sverige!?
Under kommande helg skall jag åkte till Flen som ligger en timma utanför Stockholm. Dör skall en student firas. Faktum är att festen hålls på herrgården jag bodde på i mina fyra första år på jorden.
 
Jag har fortfarande många härliga minnen som när jag och min bror hittade sockerdricka i sockerdricksträdet, när de målade den vita ponnyn till Lilla Gubben i Pippi och jag var den lilla apan Herr Nilson. Vi lekte många gånger Bamse, då var jag Lille-Skutt och bror min var Bamse. Det hände gång på gång att mamma firade ner en korg med pannkakor från fönstret, precis som Lotta på Bråkmakargatan, gångerna då vi lekte skola på vinden i lärosalen.
 
Jag kommer ihåg en gång när jag och dottern till ägaren av herrgården blandade en drink i lusthuset högst uppe på kullen, den första gången jag galopperade, den gången då vi sprang i vattenspridaren, spritt språngande nakna, gången då jag vägrade att ta på mig annat än princessklänning till dagis, likaså då jag envisades med att ha två tiaror på huvudet på min 3:e födelsedag. 
 
Hundarna, hästarna, fåren, hönsen, katterna, lukterna, lekstugan, huset, bryggan, krusbärsbuskarna, blommorna, dammmen, midsommarfiranderna, friden, vänskapen, kärleken, skratten och mycket mycket mer. Fy, vad jag får känslor nu när jag skriver detta. Allt var bra när man var liten. Jag levde i en saga.
Kärlek till det här huset, gården och dess minnen.
 
 

ur min sketchbok

Nu sitter jag med pannan i handen och försöker mig på två saker. Dels att rita perspektiv i min sketchbok samt att bli annat än vit på kroppen. Det går sådär med båda... Tänkte att jag kunde visa några av försöken i sketchboken:
 
 

Levi's-

Var en snabb sväng i Camden Market inne i London i Söndags. Det var mer folk än vanligt på grund av vädret och då passade ju söndagens inköp bra: ett par short!
 
Det är himla svårt att hitta storlekar i Camden men dessa är perfekta. De är inte begangnade utan bara de är bara i andrahandsortering vilket betyder att de är klippta jeans + märket bakpå är rivet, annars i nyskick!

3x S

Idag är det strålande sol och tjugo grader precis som det har varit i Sverige rätt länge nu, skönt!

I och med det fina vädret så tog jag och Sara oss en Tennismatch vilket var jättekul då jag inte har spelat Tennis på länge och att göra det med Sara var ju ett plus i kanten :)

Nu ligger vi på gräsmattan med solen i ryggen och funderar på om vi skall ro ut på sjön som en avslutning på hennes resa hit. Imorgon är det back to real life och plugg i massor, kramar!

3 gånger S jag gillar: Sol, Smoothie, Sara:
 
 

lands end

Vi besökte lands end på cornwall. Det betyder att det är den sydvästaste delen av England. Havet man ser på bilderna leder tillslut till USA.

video: shopping

En ny video 1:a Juni till ära!  Detta kanske har blivit ett nytt untresse? Tar mig gärna tid till att klippa ihop och redigera, dock är jag inte helt  bekväm med att prata framför kameran ännu. 
Vill ni att jag skall fortsätta lägga ut lite rörliga bilder då och då?
Själv längtar jag till nästa gång jag skall använda iMovie.
Kram!