d r e a m c a t c h e r

Sitter med iPaden i knät och försöker plugga på till ett glos-test. Tyvärr är jag otroligt trött och då går ingenting in i huvudet vilket är väldigt störande. Som tur är har jag kunnat skicka bilderna till mejlen och så öppnade jag dem i paddan. Så nu kan jag visa er fler bilder jag fotade igår.

Jag är nöjd med resultatet och faktum är att alla bilder är oredigerade förutom de svartvita. Ljuset var helt perfekt och ned bra inställningar, glatt humör och vackert motiv och objektivet var pricken över i:t! Anledningen till att de ser så olika ut i färgen beror på att jag provade olika vinklar på solljuset och därmed blev det olika nyanser.

Vilken är er favorit?

        

Inställningarna såg för det mesta ut såhär: 
50mm - 1/640 - f/2 - ISO 200 

- FRÅGESTUNDEN -


snödroppar

Den lilla fotorundan blev av igår Dock väldigt kort. Ett tjuvkik får ni här: 
50mm  -  1/160  -   f/1,8  -  ISO 100
 

Annars vill jag tacka er för alla frågor, men än är det inte slut! Jag hoppas på att svara dem i helgen om inte skolan tar upp för mycket tid, Kram!
 

annorlunda

hej på er,
idag är det superfint väder ute och jag blir så sugen på att ge mig it för att fota! Vi får se om det blir av.

Igår testade jag att fylla i mina ögonbryn för första gången. Hur tycker ni att det blev?


det ena är fortfarande i sin vanliga färg. Jag fyllde inte i så jättekraftigt men det ser ändå annorlunda ut.

Glöm inte att fråga ut mig i inlägget nedan!

frågestund

Nu är det dags med min första FRÅGESTUND någonsin, spännande!
Det är nu läge för er att fråga precis VAD NI VILL och jag skall försöka svara så gott jag kan i slutet av denna veckan.
Ni kan kommentera detta inlägget fram till 23:59 på fredag.
 
Vad vill ni veta? 
- Frågor om flytten?
- Favoritsaker
- Hatsaker
- "Har du någonsin-frågor"
- "Vill du..."-frågor
och mycket mer. Var kreaktiva och gör så att denna frågestund inte blir ett fiasko, tack på förhand!
 

Paris #2

På grund av att statistiken har sett så pass bra ut som den ändå har gjort de senaste dagarna (speciellt igår, så kul!!) så har jag bestämt mig för att ha en frågestund ändå. Så förbered er på att den börjar 18:00 ikväll!

Nu blir det fortsatt Paris-bilder.
Utanför Louvren låg en liten park. Där gick det en man, som inte såg ut att ha det allt för bra, med fågelmat i handen. Han gav lite till folk som gick förbi för att dels ge dem eb liten upplevelse men också för att få pengar. Jag fick fågelmat i handen och vipps så satt det 5 fåglar på min jackärm. Tur art jag hade vantar för vem vet var de fåglarna hade vart? Det var ändå väldigt roligt tyckte jag och mitt ansiktsuttryck på de här bilderna ljuger inte:











-

Nu bär det av mot gymmet efter mellanmål och ikväll skall jag krypa ner i soffan med en varm filt, varm mjölk och glass!

Paris #1

Idag är det måndag, början på en ny skolvecka vilket betyder nya läxor, nya prov och mycket plugg. Vet inte om jag orkar mer.

Förövrigt längtar jag så mycket till våren, värmen och solen!

Här är lite av bilderna jag tog i Paris. Tänkte att det vore lite roligt att titta på, vi börjar med Louvren. Det var många konstnärer som målade av målningarna. Kram!

 

Musikgalor

Hej! Nu är jag klar med pluggandet för idag och sitter nu och tittar på Brit Awards 2013. Lana del Rey verkar så osäker och lite försiktig när hon tackar för sitt pris för bästa Internationella kvinnliga sångerska. Jag blir så nyfiken på hur hon är på scen. Det återstår att se... Mumford and Sons verkar så himla kul och härligt att se live!
 
När progremmet är klart blir det motsvarande program för Sverige: Grammisgalan! 
 
Kram!

någon gång i veckan

Hej,
Idag prioriterar jag skolarbeta framför bloggen men tänkte senare i veckan visa er både klänningen jag bar i fredags och lite annat. Tänkte även fixa en frågestund beroende på hur statistiken ser ut,
Kram!

acs school award

hej! Idag i skolan var det en slags ceremoni för de elever som gjort bra ifrån sig det senaste helvåret. Det fanns att pris som hette "honor roll" och det jag fick hette "head of school's list" Man skulle vara lite finare klädd men tjejer fick inte ha jeans. För mig blev det svarta leggings med en mörkblå, lagom lång klänning med en slags spets i halsen. Den fick jag av Bella på min födelsedag och jag trivdes!

Nu efter lunchen är vi påväg in till London igen, ha det bra!

Tips för att bli en bättre fotograf

Jag har haft och har fortfarande, ett stort intresse för att fotografera. Att skapa en bild genom att kombinera objektiv, kamera, omgivning, ljus, vinkel, , inställningar och motiv är ju otroligt!

Jag kommer nu att lista några saker som jag tror man måste uppfylla om man vill bli en bättre fotograf:

- Det viktigaste av allt är att du förstår din kamera. Att du vet vad den gör med bilder och varför det blir fel när du ställer in den på ett visst sätt och även hur du ska rätta till det. Manualen är en liten tråkig bok som man helst inte vill öppna, men innehållet är rätt viktigt. Den visar dig vägen till ett vackert fotografi.
Eller om du inte klarar av att läsa manualen - gå en fotokurs! Jag gick en förra året och visst var det i princip bara teori men det var så värt det!

När du har förstått kameran och kan hantera den i manuellt eller halvmanuellt läget är det bara att ge sig ut på äventyr. Det är tyvärr detta jag inte har gjort och det märker man faktiskt av. Man blir genast sämre om man inte tränar på det frekvent, man glömmer ju av. Ha kameran med dig så ofta du kan och så gå ut på fotopromenader själv eller med en kompis. Och om du har en fototeknik du vill pröva, googla och läs om just det du vill pröva och ge dig ut. Vill du lära dig hur du tar fina motljusbilder, läs på om just det och gå ut i solen för att testa!
Övning ger ju färdighet, inte sant?

Man måste även tänka på att alla gör fel. För vem gör inte det? Det har jag haft svårt med utanför fotograferingen, blivit förtvivlad om något gått snett. Och har då inte sett det positiva, vad gjorde jag fel? vad kan jag ändra på till nästa gång? Man lär sig på sina misstag.

Ta många bilder! Snåla inte på kameraminnet när du väl är ute. Det går ju att rensa efteråt.

Något som många gör (och jag med för den delen) är att jämföra sig med andra fotografer, som redan har ett gigantiskt försprång och antagligen jobbat intensivare. Man måste fota på den svårighetsgraden man är på helt enkelt. Jag har några favoritfotografer som jag vill bli lika bra som, och ta lika vackra bilder som de och då är det bäst att titta på många bilder av den/de fotografera och läsa av hur de jag gjort. Man kan titta på hur de placerat ljuset, modellen, byggt upp bilden och försöker även förstå vad som gör bilden till en WOW-bild. När man har gjort det är det bara åter igen att pröva själv!

Det kan även vara praktiskt att tänka igenom innan man skall fota. Att förstå vad man vill ha för intryck i bilden. -Rekvisita? Modell? Kameratillbehör? Plats? Tidpunkt? Väder? Med mera.

Det är väl de tips jag kan komma på just nu. Nu vill jag också påpeka att jag absolut inte gör allt detta men jag försöker att tänka på det för när man väl vill fota så är det användbart.

Jag hoppas att detta gav någon av er något och att jag skall börja fotografera mer, Kram!


my jeans

 
 
Fick några frågor angående mina jeans som löd följande:
Är det dr denim jeans? Hur tycker du dem är i så fall? Finns det med lägre midja?
 

Först och främst: ja, det är de nya dr. Denim jeansen jag köpte i Sverige när jag var där sist. det köpet ångrar jag inte för fem öre. De satt helt perfekt när de var nya men nu när jag har använt dem rätt mycket och (äckligt nog) inte tvättat dem så har de blivit lite för rymliga. Men jag skall tvätta dem nu och se och de passar så perfekt som de gjorde innan. Drån modellen jag har heter plenty, som är deras mellan-höga midja. Alltså finns det en lägre, kissy och en högre, solitaires. Dels finns de i massa olika färger men svart är väl tidlöst? Priset var ju ett plus också!
 
Jag hoppas att jag tillfredsställde dina frågor, Kram!
 
Bild på de i repris.
 

Kläder jag trivs med

 
Hej! Äntligen, efter många olika försök att ladda upp de outfitbilder jag tog här om dagen så hittade jag tillslut ett lite krångligt men fungerande sätt. Och här är de.
 
Såhär har alltså min outfit sett ut de två senaste dagarna och jag har verkligen trivts! Enkelt och skönt, perfekt.
 

dagens inköp

Hej på er! Idag drog vi in till London efter att jag slutade skolan tidigt. Dagens inköp blev denna svarta bomerjackan. Dock kostaden väldigt mycket och det är öppet köp på den i 28 dagar så vi får se var som händer.
Det kommer antagligen upp mer detaljerade bilder med bättre kvalité om några dagar eller så,
KRAM!
 

tumblr

Hej! Sa ju att jag skulle skaffa tumblr i ett tidigare inlägg. Nu är det gjort, tidigare än förväntat! Än sålänge är det inte alls många bilder men det är alltid något. Kika gärna in ändå!
 
asvedberg.tumblr.com 
asvedberg.tumblr.com 
asvedberg.tumblr.com
 

försökte med massa andra namn men det var det ända jag kunde använda.
 
 

kostymens underdel

Som jag kanske har sagt så köpte jag inte mycket i Paris, tyvärr. Det blev bara ett eiffeltorn och en parfym. Visserligen gick parfymen bara att köpa i Paris och det är därifrån som nästan alla parfymers lukter är köpta i från så det var lite kul och annorlunda!
 
Vi var inne på hm som ligger utanför det harrods-liknande varuhuset Galerie Lafayette. Där hittade jag ett par underbara, svarta kostymbyxsor som var sköna och framför allt snygga. Och ja, jag har blivit påverkad av kostymbyx-trenden, så snuggt! Men en snåljåp som jag är, så blev det inget köp av dem häller. I och för sig var de försstora men jag skulle nog kunna sy in dem om inte min sömmerska till Farmor. Nu i efterhand så ångar jag mig något och eftersom att vi skall in till London och shoppa på antingen Onsdag, Fredag eller Lördag så skall jag nog springa in på hm och se om jag kan finna dem.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Ps. Snart byter jag blogg om detta med bilderna inte fungerar snart!

så svårt

Att det alltid skall vara så svårt att lyckas.
Jag har nu försökt i två dagar att publicera några av alla foton jag tog i Paris, men icke!
 
Ikväll kommer i alla fall härliga vänner till oss hit. Skall nu därför jabba ihjäl mig med läxor så jag inte har så mycket att göra när de är här.
 
Funderar även på om jag skall skaffa tumblr. Tänka att jag ör så efter... Gör nog kanske det när jag har mer tid. :)
 
Ha det bra!

updated categories

Igår adderades det lite kategorier samt togs bort några. 
 
Foto - Instagram - där jag helt enkelt lägger ut mina instagrambilder.
Londons kapacitet - Här skriver jag om saker som har med att jag bor utanför london att göra, utflykter, händelser och tankar med mera.
Inspiration - Inspirationsbilder i massor hoppas vi på!
 
Tror ni att det blir bra? Är det något ni saknar/tycker är onödligt? Kommentera gärna och tyck till!
 
 
 

paus

Tog en paus i pluggandet för att gå ut med hunden. Gick förbi en liten service-butik för att köpa grönsaker till middagen och fick syn på denna - Vouge för Mars, vår-special med Cara Delevingne. Perfekt med 434 sidor som belöning när jag har gjort klart det jag skall.
Mobil-bilder
 

Blev lite smått förälskad i dessa bilder när jag tjuvbläddrade i den. Det kommer säkert fler efter hand som jag läst tidningen. Puss.

paket

Första dagen hemma på nio dagar börjar med att det plingar på dörren och där står ett paket till mig. Spännande? Nja, inte så. Paketet är från Sofia Distans som jag skall läsa Svenska hos i detta och nästa år för att få behörighet till ett svanskt gymnasium senare i livet. 
 
De jag har hört som har läst svenska här säger att det är ganska tufft. Det tar mycket tid och det blir många timmars pluggande utöver den vanliga skolan. Jag hoppas att det går bra i alla fall!
 
Imorgon tar mitt Februari-lov slut och Sara och hennes familj kommer och häslar på, så himla trevligt! Nu skall jag i alla fall försöka ge mig på lite plugg och så kommer hunden snart hem från hundpensionatet. Längtar såå efter honom, Puss!
 
(Tekniken vill såklart inte sammarbeta så det blir ännu några tråkiga inlägg utan något att titta på, tack för mig!)
 
file://localhost/Users/Anja/Pictures/iPhoto-bibliotek.photolibrary/Previews/2013/02/17/20130217-101441/%25Y0UD2kGRIGZY69Shs6K5Q/IMG_1778.JPG
 
file://localhost/Users/Anja/Pictures/iPhoto-bibliotek.photolibrary/Previews/2013/02/17/20130217-101441/DOIOWmDgRe+FgYhGnoxz2A/IMG_1781.JPG
 
file://localhost/Users/Anja/Pictures/iPhoto-bibliotek.photolibrary/Previews/2013/02/17/20130217-101441/ii6%25i6ZrRyCtn9ZM+KR2Hw/IMG_1782.jpg
 
 

15 Februari - Paris

Hej på er!
 
Nu skall jag precis byta om och så skall vi dra oss till Buddha bar. Verkligen en jättemysig restaurang! 
 
Idag var vi i Montmartre och Sacre Coeur. Jag fick en mysig Paris-känsla idag när vi strosade genom små gator och gränder. Åt på små cafén med Macroner och Crissianter och jag blev faktiskt avmålad av en gatu-konstnär där. Det fanns massvis att välja på. Multi-färgat, rött, brunt, grått papper med vit krita, karikatyr med mera men jag ville bara ha något klassiskt - svartvitt.
 
Ni får se lite bilder när jag har bättre anslutning till internet ( det vill säga på Söndag). Jag blev relativt nöjd, det är ju omöjligt att måla av någon på pricken!
 
Jag vill avsluta med att säga grattis till min vovve som fyller hela tre år idag! Och till min brors flickvän - Bella, som fått ännu en agentur att södja sitt instresse på, bra jobbat!
 
KRAMAR TILL ER ALLA!
 
 
 

dagen till ära

Det var egentligen meningen att jag skulle skriva detta igår men det blev så jäkla sent.

Glad alla hjärtans dag till att börja med. Igår kilade vi genom Notre Dame, Monet-muséet, Ville St. Paul (en slags shopping-innergård) och dagen avslutades med Eiffeltornet, dagen till ära.

Jag tyckte att det var mysigare att vara uppe i det på kvällen för så är det ju mörkt och så lyser der massa gatulampor med mera. Vi köade i en timma och sammanlagt från när vi kom dit till vi gick därifrån, tog det två timmar.

(Idag Fredag)
Idag skall vi till Montmartre och Sacre Couer hela dagen. Vi hoppas på något inköp. Än sålänge har det endast blivit ett Eiffeltorn och en parfym, inte tillräckligt!

Vid klockan 18 skall vi till hotellrummet och göra ods lite fina för middag på Buddha bar.






dagen

Idag började dagen med ett besök på Musee Louvren där Mona Lisa befinner sig. Tog kort mest kort med kameran men några få med mobilen som ni får nöja er med sålänge.

Efter det blev det parfym-museet, lunch, ett besök på en köksaffär på jakt efter något. Och sedan bara strosade vi runt lite.

Än har jag inte fått den där känslan alla pratar om när det gäller Paris. Det kan bero på kylan och blåsten. Tre dagar återstår här i Frankrike's huvudstad,
Kram!




Ett tak på muséet ocu jag med pyramiden utanför muséet med mina kära vänner i handen.

dåligt med uppdatering

hej! Som rubriken säger så blir der knappt någon uppdatering de närmaste dagarna då jag flyger till Paris idag!! Skall försöka ta mycket fina foton med kameran. Har faktiskt med mig alla tre objektiv då jag inte kunde bestämma mig för ett.

Förvrövrigt måste jag säga att jag har haft det otroligt mysigt och härligt här hemma i Sverige. Nu väntar lite ärenden och sedan Sushi med Bella, gott!

inköp och festligheter

Igår när vi kom till hemstaden så fick vi skjuts till affären för att handla och så kikade jag snabbt in i en affär som hade rea. Gissa vad jag hittade då? Jo, de jeans jag skulle köpa! Det blev bara ett par i svart och lagom höga i midjan för bara 299 kr, perfekt! 

Igår var en höjdarkväll med mycket skratt och glädje, tack för att ni är så härliga!
En mobil-bild av sämre kvalité:
 
Nu har jag precis vaknat, ätit, hunnit titta på ett avsnitt på tv4play och skall nu hälsa på grannen och deras 1 månad gamla bebis, hur gulligt?
 
Ikväll skall jag sova över hos Sara för att sedan följa med till skolan på imorgon, ha det bra!

vilka?

Hej! Nu när jag är hemma i Sverige skall jag passa på att köpa de skönaste byxorna i världen av märket Dr. Denim. Jag har ett par lila-aktiga av modellen "kissy" som är de lägsta i midjan och jag tänkte nu inhandla ett eller två par av "plenty" som är ett snäpp högre i midjan. Vet dock inte om jag bara skall köpa svarta eller både svarta och vita till sommaren.
 
Kommentera nu: Bara svarta eller både svarta och vita. 
 
Eller kanske blå?

ägare till

Igår blev jag ägare till en iPad 2 genom skolan. Såhär ser den ut:
lite ur fokus...
Annars drar jag ju till Sverige idag, JIHOO! Kommer dock till hemstaden imorgon då jag sover över hos mina kusiner i Göteborg,
 
KRAM!
 

tävlar

Jag har bestämt mig för att tävla i Maja's fototävling, där temat är svartvitt! Man kan vinna presentkort på 100 dollar från sheinside.com.
 
Här är mina två bidrag: Kunde inte bestämma mig men som tur va fick man tävla med två bilder!
 

kompisar

Idag har Rick (hunden) haft sin bästa kompis här i några timmar. En blandras av Pudel och Labrador, Labradoodle! Molly heter hon och hon är bara ett år och väligt busig. Fick några härlliga bilder på hundarna tillsammans och enskilt:
Så fina tillsammans, inte sant?
 

fobier

Min allra värsta fobi är blod. Broder råkade skära sig i fingret och svimmade (han mår dock mycket bättre nu). Jag skulle hjälpa till och sätta en stol under honom och jag fick panik, det var knappt att jag klarade det. Mår fortfarande illa även fast det hände för en mer än en halvtimma sedan. Hur fånig kan man vara? Fast man kan ju inte bestämma vad man skall ha en fobi för...
 
Vad är era värsta fobier? spindlar? höjder? mörker? trånga utrymmen?
 
 
Kram!
 

stilla

Sitter på golvet och försöker få ut något från mitt huvud till det i princip tomma recension-dokumentet på datorn. Det står helt silla. Efter det att jag har skrivit klart recensionen som skall vara inne på Torsdag så skall jag skriva på Historia-uppsatsen. Det är mycket nu.
 
Ikväll kommer brodern hem/hit igen. Det känns fortfarande inte som att jag kan kalla England för hemma. Säger oftast att "jag skall flyga hem" när jag skall åka till Sverige, lustigt, för jag bor ju faktiskt här nu...
 
Imorgon slutar jag i alla fall tidigt och då blir det bakning. pluggning och lite lugn träning, skönt!
 
Diggar brallorna...
 
Sköt om er!

andra februari #2

Resten av bilderna från i Lördags:
Första bilden visa China town och dess varma färger. Andra - Victoria Secret - påsen. Tredje - Mobil-bild från Thriller.

nervös

Ååh, är så himla nervös att jag inte orkar med mig själv. Det borde inte vara så. Det är ju bara ett litet glos-test på Engelskan. Det borde inte vara något att oroa sig över men jag ka inte rå för det. Dör snart tror jag...
~ Bild från Nastygal.com ~

Ikväll skall jag i alla fall ta det lugnt och titta på Top Model Sverige!
 
 
 

andra februari #1

Igår fick kameran följa med in till London. Det blev lite bilder:
(om någon vet hur man ändrar bredd på inläggs-fältet kan den gärna säga till, vill kunna lägga upp 700 pixlar som bredd på mina bilder!)
 
 

eftermiddagen

Sitter nu på restaurangen och väntar på maten. Jag och mamma hann byta en tröja på VS till T-shirten nedan. Var även inne på TopShop och Urban men det var så sjukt mycket folk! Vid åtta börjar musikalen, skall bli mycket roligt att se!




dock dåliga mobil-bilder.

Ha det bra, det skall jag ha :)

hemfärd

Nästa vecka blir det hemfärd, äntligen! På fredag den åttonde är flyget bokat hem. Jag ser fram emot att träffa alla fina där hemma igen, verkligen. Jag åker inte hem utan min turné fortsätter mot Paris! Har aldrig varti i Paris så det skall bli häftigt. Ni som har varit där: Tipsa om saker man kan se och göra. Gärna gator där de har bra shopping också, tack.
Ikväll blir det som sagt musikalen "Thriller". Middag på restaurang och lite små-shopping innan det också, Kram!
 
Nu blir det dammsugning med musiken på högst volym, ha det!

helgen

Nu har jag precis ätit hemmagjord pizza med föräldrarna och nu tittar vi på American Idol. Efter skolan tränade jag och mamma lite på gymmet. Det var härligt!
Det var en basket-match i sportlokalen när vi kom dit. Inte lite amerikanskt med maskot, plakat, cheerleaders och sådana skol-lag-träningskläder!
 
Imorgon skall jag och mamma åka och titta på ett hunddagis till vovven där han skall bo när vi åker iväg nu på sportlovet. Vi hoppas på att det är ett fint ställe med andra härligs hundar.
min älskade...
 
Ps. Jag mår lite bättre idag.
 
KRAM!