tänkvärt


Inget av det här är mina ord, jag tyckte bara att det var väldigt värt att fundera över, särskillt jag.

Texten kommer härifrån !

 

Vad tänker du på när du hör ordet ”hälsa”? Vad anser du vara hälsosamt?

 

 Är det hon där som är sådär riktigt jäkla smal? Hon som besöker gymmet var och varannan dag? Hon som har de där perfekta synliga musklerna eller inget fett alls på på magen? Hon som ställer klockan 05:00 varje dag för en pw? Hon som väljer smoothie före glass, eller hon som väljer glass istället för smoothie? Hon som går på fast diet, eller hon som spontant unnar sig vad hon vill? 

 

Jag skulle säga hon lyssnar på sig själv och gör allt för sitt eget bästa. Hon som äter hälsosamt, utan krav och förbud. Hon som lätt unnar sig vad hon vill ha, när hon vill ha det, utan att fladdra iväg i konstiga tankar och lägga någon större jäkla energi åt det. Hon som hittar en balans i livet mellan träning, mat, vila och nöjen. Hon som skrattar, lever livet och mår bra. Hon anser jag vara hälsosam. 

 

För hälsa handlar om att må bra, inifrån och ut. Det är en livsstil, något man kan leva med, som varken bara är ett mål eller ett tvång. 

 

Det handlar inte om att äta nyttigast, äta minst, oftast, utesluta något eller hoppa på den nyaste dieten. Det handlar om att kunna välja för din egen skull och anpassa till din vardag och ditt liv. För en livsstil passar inte alla, värkligen inte. Mat ska ge energi och vara njutbart. En ben&jerrys hit eller dit har absolut inte förstört någonting, eller gjort dig tjock & naturliga ingredienser är viktigare än kalorier.

 

Det handlar heller inte om att att träna mest, eller att träna bäst. Det handlar om att träna för din egen skull - på din nivå! Det handlar om att känna dig frisk, pigg och glad. Träning ska ge styrka och endorfiner!  Vila är viktigt och inget som ska ge ångest. Ett dåligt eller missat träningspass ska inte få en att känna sig misslyckad, utan snarare tvärtom: göra dig uppvilad och peppad inför nästa.  

 

Det handlar om att kunna, och våga, lyssna på dig själv och din egen kropp. Om du själv kan stå för att du mår bra, ja, då kan du stå för att din hälsa är bra. Välmående, firsk och pigg kropp, pepp och glad människa. Det är hälsa enligt mig. Annars snackar vi inte hälsa. Punkt! Är du hälsosam?


Kommentarer
Postat av: Isabella

Så rätt!

2013-09-20 @ 11:59:24
URL: http://isabella.rutandcircle.com

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress:

Bloggadress:

Vad har du att säga?

Trackback